Ai acces la o gama foarte variata de vinuri de calitate

Parcursul dezvoltarii viticulturii autohtone isi are originile din vremea in care primele populatii de daci au descoperit modul de prelucrare si depozitare al roadelor viei. In ziua de azi, desi nivelul la care productia a luat amploare a necesitat punerea in aplicare a unui grup de proceduri mai eficiente si mai productive, metodele descoperite la acea vreme au servit drept inspiratie pentru industria profitabila a momentului, avand totodata valoare istorica si reprezentand o dovada incontestabila a eficientei abilitatilor de la acea vreme.

Odata cu dezvoltarea comertului, sortimentele autohtone au inceput sa fie tot mai cunoscute si mai apreciate, datorita gustului deosebit si a calitatii comparabile cu produsele ce provin din alte tari cu o istorie bogata in domeniul viticulturii, precum Franta sau Germania. In ceea ce priveste modalitatile de cultivare si prelucrare, acestea sunt favorizate la randul lor de conditiile climaterice propice si solul ce prezinta o compozitie chimica avantajoasa. Regiunea Dealu Mare, cunoscuta pentru intinderile vaste de culturi de vita de vie, reprezinta punctul de plecare al mai multor crame de renume, printre care si Budureasca. Premiata in numeroase ocazii cu cele mai inalte distinctii la nivel national și international, aceasta deține un loc fruntas pe piata romaneasca datorita calitatii recunoscute si a prețurilor avantajoase.

Ce vinuri putem gasi la Budureasca

Recunoscuta pentru perioada de soare îndelungata de care se bucura culturile de vita de vie, zona Dealu Mare este ideala pentru o multitudine de soiuri. Alaturi de varietatile autohtone ce reprezinta o parte semnificativa a materiei prime destinata productiei, procesul de aclimatizare al strugurilor de origine predominant franceza a dat naștere la cupaje pline de savoare si o diversificare a notelor si a aromelor. Astfel, daca si tu doresti sa descoperi mai multe despre cele mai apreciate sortimente, alege din colectia de vinuri de la Budureasca. In cadrul magazinului online, puteti gasi nu doar toate varietatile disponibile dar si o selectie de accesorii necesare fiecarui colectionar.

Cum servim vinul

Pentru a evidentia potentialul gustativ al fiecarui sortiment in parte, dar si pentru a beneficia de cele mai reusite asocieri culinare, regulile de servire impun alegerea unui vin rosu pentru preparate ale caror robustete o va complimenta pe cea a bauturii. Din aceasta categorie fac parte indeosebi mancarurile ale caror componenta principala este carnea rosie. Acelasi rationament va prima si in cazul vinului alb, acesta fiind asociat la randul lui cu carnea alba.

In ceea ce priveste clasificarea facuta in functie de cantitatea de zahar continuta, indicatia de servire insumeaza alaturarea varietatilor demidulci, dulci sau licoroase alaturi de deserturi, in timp ce varietatile seci se vor servi cu preparate de ordinul aperitivelor, salatelor sau platourilor cu branzeturi. Daca si tu vrei sa incerci toate aceste combinatii de gusturi, alege din colectia de vinuri de la Budureasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *