Atractii turistice din Barcelona

Localizat in nord estul tarii, Barcelona este, fara indoiala, una dintre cele mai populare destinatii ale lumii, avand cate o surpriza pregatita la fiecare pas pentru orice vizitator, oferind de toate, de la o cultura bogata, o lunga istorie, arta impresionanta, centre de shopping si viata de noapte activa. Astfel, nu este de mirare de ce a crescut cererea pentru un city break Barcelona, a carui principala atractie e centrul sau vechi infrumusetat de biserici cunoscute, poduri faimoase, ruine romane si stradute inguste, punctate de magazine, cafenele, terase si restaurante.

Camp Nou

Iubitorii de sport, cu siguranta, nu trebuie sa rateze cel mai spatios stadion al Europei, avand o capacitate de 99.000 de locuri, ce apartine echipei de fotbal FC Barcelona. Se pot organiza tururi, astfel ca fanii fotbalului au ocazia de a admira casa unuia dintre cele mai cunoscute cluburi din intreaga lume.

Muzeul Picasso

Cei care prefera arta se pot orienta catre muzeul Picasso, unde se gasesc peste 4.000 de capodopere ale faimosului artist. Vizitatorii au ocazia de a descoperi relatia stransa avuta de Picasso cu Barcelona, relatie care a fost stransa inca din anii adolescentei si pana la moartea acestuia.

Dealul Montjuic

Acesta este un deal care vegheaza centrul orasului si asigura vederi impresionante asupra imprejurimilor. In varful acestuia au fost construite mai multe fortificatii de-a lungul timpului, iar astazi poate fi admirata una dintre acestea, insa nu trebuie ratat nici Palatul National de aici, acesta fiind construit in stil neo baroc si gazduieste Muzeul National de Arta a Cataluniei. De asemenea, Monjuic gazduieste si cateva parcuri sportive, multe dintre care au fost construite pentru Jocurile Olimpice din 1992. Cu alte cuvinte, cine alege un city break Barcelona, cu siguranta, nu va fi dezamagit, avand la dispozitie nenumarate optiuni si activitati, pentru toate gusturile si preferintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *