Care este alimentatia recomandata pentru gravide

Alimentatia joaca un rol esential in cazul tuturor femeilor insarcinate, motiv pentru care acestea trebuie sa isi alcatuiasca un meniu bine pus la punct, care sa fie complet. Totusi, pentru a fi mult mai simplu, se poate apela la un nutritionist, intrucat acestia vor veni cu cele mai bune solutii, iar viitoarele mamici vor avea parte de conditii mai bune. In plus, dieta joaca un rol esential in dezvoltarea fatului, motiv pentru care acestea trebuie sa includa cat mai multe vitamine si nutrienti, astfel ca Femibion vine cu cele mai bune sfaturi si aduce un meniu sarcina ideal.

De stiut

In primul rand, mesele consumate trebuie sa fie cat mai variate, iar painea obisnuita trebuie inlocuita doar cu cea integrala intrucat aduce mai multe minerale si vitamine. In al doilea rand, pentru ca fierul joaca un rol esential in dezvoltarea bebelusilor, din dieta nu trebuie sa lipseasca carnea sau mezelurile, iar mesele pot fi completate cu fructe ce contin vitamina C, intrucat ajuta la asimilarea substantelor nutritive.

Ce nu trebuie sa lipseasca

Una dintre cele mai grozave surse de proteine este pestele, astfel ca trebuie inclus in cat mai multe meniuri, insa sunt recomandate si uleiurile vegetale atunci cand sunt consumate diferite salate. Totodata, se recomanda un consum crescut de produse lactate pentru ca acestea nu numai ca aduc calciu, ci si vitamina B, alaturi de alte proteine. In plus, specialistii sunt de parere ca in fiecare zi trebuie sa fie consumate circa 1 kg de fructe si legume proaspete.

Ce trebuie evitat cu desavarsire

Consumul de bauturi alcoolice si fumatul trebuie eliminate cu desavarsire, chiar cu cateva luni inainte de concepere, pentru ca organismul sa aiba timp sa se adapteze. De asemenea, trebuie limitat consumul de cafea tare deoarece poate sa atraga diferite riscuri, insa cu ajutorul Femibion e mult mai usor sa se alcatuiasca cel mai bun meniu sarcina pentru fiecare viitoare mamica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *