Care este cel mai bun tratament dacă suferi de paradontoză?

La această întrebare putem găsi un răspuns simplu: acela care reduce cât mai mult efectele acestei afecțiuni sau care încetinește avansarea bolii. Ei bine, trebuie spus că paradontoza necesită tratament adecvat pentru fiecare persoană în parte, în funcție de stadiul bolii, de starea generală de sănătate a fiecăruia, dar și de obiceiurile zilnice și stilul de viață. Indiferent că alegi tratament paradontoza naturist, cu laser, injectabil, pe bază de antibiotic sau tratament chirurgical, important este ca rezultatele să fie pozitive.

 

Două vorbe despre paradontoză

Boala paradontală afectează mucoasa gingivală și acele țesuturi care susțin dinții. Ȋn consecință, gingiile devin slăbite și incapabile să susțină dinții, iar în stadiul final al bolii dinții sunt pierduți, dacă nu se intervine preventiv. Datorită faptului că paradontoza nu este o boală dureroasă în primele etape ale bolii, foarte mulți pacienți se prezintă la medicul stomatolog doar atunci când deja boala a avansat mult. Prin urmare, vizita regulată la medicul stomatolog este indicată pentru a nu ajunge să ai probleme foarte grave datorită paradontozei.

 

Tratamente diverse, un singur scop

Scopul oricărui tratament împotriva paradontozei îl reprezintă tratarea bolii și încetinirea avansării acesteia spre stadii mai severe. La fel ca orice altă afecțiune, și paradontoza poate fi tratată prin diverse abordări, existând numeroase tratamente care pot da rezultate pozitive, fie că sunt folosite ca tratamente de sine stătătoare, fie că sunt folosite complementar două sau mai multe tratamente. Tratamentul naturist al paradontozei presupune folosirea unor remedii naturale pentru reducerea efectelor negative ale paradontozei sau pentru reducerea avansării acestei boli. Tratamentul pe bază de antibiotice folosește medicamente din rândul antibioticelor care au rolul de a elimina bacteriile prezente în pungile paradontale. Tratamentul injectabil este folosit pentru a injecta în gingii substanțe care să combată bacteriile prezente și pentru a întări gingiile. Tratamentul cu laser este o metodă inovativă în ceea ce înseamnă tratarea paradontozei. Metoda laser este foarte eficientă pentru că intervine asemenea metodelor chirurgicale, doar că această metodă este nechirurgicală și minim invazivă, ajutând de asemenea foarte mult la refacerea gingiilor. Tratamentul chirurgical este ultima soluție, atunci când metodele anterior menționate nu au reușit să aducă rezultate vizibile în cazul paradontozei.

 

Tratament paradontoza pret

Ȋn funcție de tratamentul pe care îl alegi pentru paradontoză, vei plăti un preț mai mic sau mai mare. Spre exemplu, dacă paradontoza nu este foarte gravă și după o discuție cu medicul stomatolog ai ajuns la concluzia că un tratament naturist poate fi folosit la prima fază, atunci cu siguranță prețul va fi unul redus pentru acest tratament. Ȋn schimb, dacă treci la tratamente cu antibiotice sau injectabil, atunci deja prețul unui tratament va crește, dar va fi unul accesibil pentru orice buzunar. Dacă ne referim la tratamentul laser împotriva paradontozei, atunci aici prețurile sunt puțin mai mari și pot ajunge să fie destul de costisitoare dacă boala este foarte avansată. Indiferent de preț, sănătatea trebuie să fie pe primul loc. Iar pentru a ne bucura de sănătate și a nu plăti tratamente împotriva paradontozei, prevenția este cea mai bună soluție.

 

Alege să mergi regulat la medicul stomatolog și să previi paradontoza și în acest caz nu vei avea nevoie de tratament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *