Ce este apa alcalina (beneficii si contraindicatii pentru sanatatea ta)

In ultima vreme, poate ai fost bombardat la televizor de reclamele la apa alcalina, de afise publicitare la supermarket sau de bannere in mediul virtual.

Organismul nostru este o masinarie complexa si exista mai multe metode prin care corpul nostru mentine nivelul alcalin al sangelui.

Hidratarea este vitala pentru sanatatea noastra, iar astazi vom vedea afla mai multe despre apa alcalina.

Totusi, ce este apa alcalina?

Alcalinitatea se refera la numarul de PH-ului. Nivelul de PH indica alcalinitatea sau aciditatea unei substante. Apa alcalina are nivelul pH-ului mai mare decat apa normala.

In plus, apa alcalina contine elemente benefice pentru organismul nostru precum calciu, potasiu, magneziu si siliciu.

Adevarul este ca apa alcalina reprezinta un subiect controversat. O parte dintre specialisti afirma ca apa normala este varianta optima pentru sanatatea noastra si nu sustin consumul zilnic de apa alcalina.

Alte voci sustin ca exista cateva studii care au dovedit ca apa alcalina poate fi benefica pentru organismul nostru doar in anumite conditii.

De exemplu, unele studii au aratat faptul ca apa alcalina poate avea beneficii asupra oameniilor care sufera de diabet sau au tensiunea mare.

 Cand este recomandat sa bei apa alcalina?

Atletii si persoanele care depun un efort fizic intens pot consuma apa alcalina.  Aceasta ajuta la eliminarea aciditatii survenite in urma activitatii fizice.

Ce contraindicatii are apa alcalina pentru sanatate?

Nu este recomandata persoanelor care sufera de boli la rinichi. Unele minerale care se gasesc in apa alcalina pot incepe sa se depuna in corpul lor. Din acest motiv, nivelul mare de alcalinitate poate duce la efecte secundare negative.

In concluzie, apa alcalina poate fi benefica doar daca se pliaza pe elementele personalizate din organismul tau.

Indiferent daca optezi sau nu pentru apa alcalina, important este sa fii mereu hidratat. Astfel, organismul tau va functiona la parametrii optimi, iar sanatatea ta se va bucura de respectul pe care il merita din partea noastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *