Ce poti face in Chisinau

Republica Moldova este una dintre cele mai mici tari ale Europei si se invecineza cu Romania si Ucraina. De-a lungul timpului a avut un trecut tumultuos, iar pana in timpul celui de al doilea Razboi Mondial facea parte din Romania, iar mai apoi, pana in 1991 apartinea Uniunii Sovietice. In ciuda dimensiunilor sale modeste si amplasarii mai putin favorabile, Moldova este o tara care merita vizitata, iar capitala Chisinau atrage tot mai multi turisti de la un an la altul, astfel ca poti sa vezi aici bilete de avion cu zbor direct din Bucuresti pana in capitala Moldovei.

Diferite activitati

Aici sunt propuse diferite activitati, de la plimbarile prin parcuri, admirarea cladirilor istorice sau vizitarea muzeelor. Totodata, la tot pasul se gasesc restaurante, cluburi, terase, baruri, cazinouri sau centre spa, iar preturile accesibile reprezinta un mare plus.

Vizitarea muzeelor

La fel ca in cazul multor altor orase europene, cea mai buna modalitate de a fi descoperit Chisinaul este la pas, motiv pentru care se pot aloca cateva ore pe zi in acest sens. Muzeul National de Istorie se remarca cu peste 250.000 de piese, astfel ca nu trebuie ratat, insa merita vizitata si Casa Alexandr Puskin, aceasta fiind cea in care poetul rus si-a petrecut mai multi ani din viata. Mai departe se pot vizita Muzeele de Etnografie si Istorie Naturala, acesta din urma fiind unul dintre cele mai vechi ale tarii si se deosebeste si prin arhitectura orientala a cladirii in care este gazduit.

Parcul Memorial

Daca vezi aici bilete avion Chisinau, cu siguranta, pe itinerariul alcatuit nu are cum sa lipseasca Parcul Memorial in care se regaeste o piramida portocalie ce reprezinta un adevarat simbol al orasului. De asemenea, monumentul este pazit zi si noapte de doi soldati, indiferent de conditiile meteo, iar parcul aduce o oaza de verdeata bine primita chiar in inima orasului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *