Cum să îți creezi propria crescătorie de porumbei ?

Columbofilia nu se numără printre cele mai populare hobbyuri din zilele noastre, dar putem constata fără ezitări că a început să devină din ce în ce mai populară în întreaga lume. Dacă până acum câțiva ani era dificil să găsești suficiente informații cât să începi să dezvolți pasiunea ta pentru porumbei, astăzi, cantitatea de informații poate deveni copleșitoare.

În cele ce urmează vom încerca să organizăm pe scurt detaliile esențiale pe care trebuie să le ai în vedere atunci când pornești pe acest drum și îți vom oferi câteva recomandări în materie de accesorii pentru porumbei și rolul lor în cadrul crescătoriei.

Care sunt accesoriile de care ai nevoie?

Ceea ce trebuie să fie în atenția fiecărui iubitor de porumbei este necesitatea unei curățenii exigente care să poată permite păsărilor să se dezvolte în armonie și fără pericolele reprezentate de bacterii și viruși. Pentru a asigura o igienizare cât mai eficientă și pentru a asigura aportul de hrană și apă necesar ai nevoie de anumite accesorii precum:

  1. Grătare: acestea te ajută să cureți mai ușor excrementele care pot fi extrem de periculoase pentru porumbei. Contactul cu acestea poate duce la îmbolnăvirea întregii crescătorii. Totodată reduc efortul și dificultatea pe care o impune curățarea în sine, iar păsările vor rămâne mai curate și mai în siguranță.
  2. Hrănitoare: trebuie să se raporteze la numărul de păsări pentru care vrei să asiguri alimentația și totodată, la modalitatea de repartizare a acestora în cardul crescătoriei. Există mai multe modele de hrănitoare, acestea pot fi  individuale, duble sau comune. Fie că vrei să asiguri hrana fiecărui porumbel în cadrul boxei pentru a monitoriza cu atenție cantitățile sau că vrei să îi obișnuiești cu spiritul de grup, poți opta pentru cele de lemn cu capac care prezintă mai multă durabilitate și au un aspect aparte sau pentru cele cu despărțitoare din granit pentru o organizare mai eficientă a păsărilor.
  3. Adăpătoare și încălzitoare: hidratarea este extrem de importantă, mai ales după revenirea de la concurs. Aceasta trebuie să fie realizată într-un cadru cât mai igienizat și mai steril. Cantitatea adăpătoarelor poate fi calculată în funcție de numărul de indivizi de care dispui, acestea pot ajunge și până la 7 litri. Încălzitoarele au rolul de a păstra o temperatură optimă, mai ales în sezonul rece, când bolile respiratorii sunt în toi.

În cadrul magazinului online Columbovet.ro poți găsi toate aceste accesorii pentru porumbei la prețuri foarte avantajoase, mai ales dacă te afli la început de drum și încă nu ai un buget foarte bine stabilit. Nu ezita să apelezi la ajutorul nostru dacă întâmpini dificultăți în gestionarea comenzii și beneficiază de cele mai calitative produse din domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *