Delta Dunării – o zonă dezvoltată gastronomic, dar și turistic

Delta Dunării este un loc frumos care merită a fi vizitat chiar dacă locuiți sau nu în România, inclusiv în ceea ce privește experiențele culinare. Românii sunt un popor foarte primitor, așa încât, odată ce veți ajunge în zonă veți fi foarte bine primit, iar oamenii locului vă vor oferi tot ceea ce au mai bun. Când vine vorba unde să mănânci, totuși, s-ar putea să fii puțin limitat. Satele din jur nu sunt foarte bine dezvoltate, așa că ești puțin limitat din acest punct de vedere, pentru că nu ai restaurante la tot pasul.

Partea bună este că oriunde ai ales să stai, fie că este o stațiune elegantă sau la o pensiune, vei avea mâncare foarte bună. Hotelurile au restaurante, iar localnicii gătesc mese sănătoase pentru oaspeții lor.

Dacă vă pregătiți de o excursie în Tulcea, iată ce lucruri ai de văzut în Delta Dunării!

Insistăm asupra faptului că Delta Dunării este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din România, dar aici fiecare loc are o poveste și un farmec aparte. Așa că, pregătește-te să fii absolut fascinat de frumusețea și abundența biodiversității, a sălbaticului, atât a locurilor atinse de oameni, cât și a celor care au rămas încă ascunse. Călătoria în România nu este doar Bucovina, castele și orașe medievale frumoase. Iată ce ar trebui să vizitați în excursia în Delta Dunării!

Pădurea Letea și frumusețile sale

Cea mai veche rezervație naturală a României, cea mai nordică pădure subtropicală din Europa este Pădurea Letea. Cu mii de ani în urmă, pe locul pe care este pădure acum era apă, acesta fiind unul dintre motivele pentru care pădurea este acoperită de nisip, cu excepția mai multor porțiuni, unde există pământ.

Cu toate acestea, solul are doar aproximativ 1-5 metri adâncime, iar sub el este doar nisip. Întreaga pădure rezistă pentru că soiurile de plante cu rădăcini adânci nu o împiedică să crească verde și puternică.

Pădurea Letea găzduiește un număr mare de orhidee rare, stejari seculari, macră și alte plante cățărătoare, vulturi, șoimi, peste 1600 de specii de insecte și, desigur, cai sălbatici. Toți cei care aleg excursii în Tulcea la Pădurea Letea rămân, pur și simplu, captivați de câtă frumusețe naturală poate exista aici.

Spre exemplu, povestea cailor sălbatici este una destul de fascinantă. Potrivit istoricilor, ei au apărut în zonă în timpul invaziilor mongole. Mult mai târziu, în timpul Primului Război Mondial, trupele ruse invadau zona, iar poveștile spun că sătenii și-au eliberat toți caii în  această sălbăticie, așa că rușii nu i-au putut lua.

Tuturor turiștilor le recomandăm excursii în Tulcea la Pădurea Letea pentru a vedea un loc de-a dreptul unic și special prin simpla sa existență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *