Despre crioterapie și efectele sale în planul sănătății oamenilor

Căutarea zilnică a bunăstării este o preocupare umană recurentă. Astfel, metodele și practicile folosite în această direcție sunt numeroase. Acesta este cazul crioterapiei, care folosește temperaturile extreme pentru a trata afecțiunile organismului. Crioterapia este o metodă de vindecare care presupune utilizarea variațiilor extreme de temperatură. Acestea au, astfel, un impact semnificativ asupra metabolismului corpului uman.

Astfel, trebuie remarcat faptul că expunerea organismului la frig accelerează activarea țesutului adipos brun. Acest fenomen contribuie apoi la densitatea mitocondriilor. De asemenea, datorită temperaturilor scăzute, organismul asimilează mai ușor oxigenul.

Crioterapia, prin diferitele sale efecte asupra metabolismului corpului și a țesutului muscular, oferă multe beneficii. În primul rând, acest tip de tratament optimizează metabolismul, iar acest lucru îl face o soluție mai bună pentru pierderea în greutate. De asemenea, persoanele care urmează tratament cu crioterapie la preț bun vor avea articulațiile din ce în ce mai întărite, iar circulația sângelui și sistemul imunitar devinmai puternice. 

Crioterapia la preț cât mai convenabil în clinica MovKinetic din București este una dintre cele mai eficiente soluții pentru combaterea stresului, a depresiei și a anxietății. În mod similar, stimulează abilitățile intelectuale  prin creșterea nivelului de concentrare mentală și de atenție.

De asemenea, aceasta tehnică de recuperare medicală desemnată ca un tratament optim pentru sportivi. Crioterpia îți permite să te recuperezi mai ușor după o accidentare, dar și să reducă inflamația. În plus, ajută la accelerarea procesului de recuperare musculară și articulară . Aceasta este o practică foarte utilă pentru rolul său analgezic în entorse, hematoame și vânătăi.

În ceea ce privește beneficiile sale pentru sănătate, crioterapia ajută la reducerea nivelului de cortizol  și la ameliorarea simptomelor de eczeme și psoriazis. De asemenea, contribuie la lupta împotriva creșterii stresului oxidativ. 

Deși crioterapia este o practică interesantă în mai multe puncte, necesită un anumit know-how în aplicarea ei. În zilele clinica noastră, există cabine de crioterapie amenajate special.  Astfel, crioterapia se aplică prin mai multe modalități, însă dacă doriți să simulați un astfel de tratament în confortul propriei case, puteți să încercați:

  • Folosind o pungă de gheață sau o pungă de congelare;
  • Aplicarea unui prosop cu gheață;
  • Un masaj cu cuburi de gheata;
  • O sesiune de sport într-un mediu rece îmbrăcat sumar;
  • O baie în mare când temperatura este suficient de scăzută;
  • Un duș rece;

Diferitele opțiuni menționate mai sus trebuie aplicate într-o perioadă scurtă de timp (între 10 și 20 de minute). De asemenea, nu toată lumea este pregătită pentru tratamente de crioterapie. De exemplu, copiii mici, femeile însărcinate, persoanele cu ritm cardiac slab sau cele cu hipertensiune arterială nu ar trebui să se supună acestui tratament. 

Pentru un plus de confort și de siguranță a actului medical, apelați cu încredere la clinica MovKinetic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *