Fațete dentare îți fac zâmbetul realmente perfect

Fațetele dentare sunt acum utilizate pe scară largă de pacienții care doresc să aibă dinți mai albi și aliniați. Aceste elemente mici din ceramică sau oxid de zirconiu fac posibilă ascunderea defectelor dinților precum fisuri, pete, nuanță neuniformă sau o poziție bizară etc.

Lipite de partea din față a dinților (incisivi, canini sau chiar pre-molari), fațetele dentare sunt ideale pentru un tratament rapid. Dacă plasarea fațetelor dentare necesită câteva ore pentru un rezultat de calitate, în general, nu prezintă nicio dificultate sau risc pentru sănătate. 

Totuși, înainte de a afla mai multe despre cum vă puteți pune fațete dentare în București, la Dr. Kurbe Dental Clinic, trebuie să precizăm că există două tipuri de fațete dentare care ar trebui clar diferențiate, deoarece poziția lor este diferită și nu prezintă aceleași avantaje.

Fațete ceramice clasice

Fațetele ceramice tradiționale sunt mai groase decât fațetele noi. Astfel, pentru a le putea lipi, este necesară pregătirea dinților pacientului prin șlefuirea unei părți a smalțului dentar pentru a compensa adăugarea de câțiva milimetri de grosime în osul maxilarului.

Dacă ideea lipirii fațetelor nu prezintă un pericol pentru pacient, instalarea acestor mici elemente poate provoca disconfort în ceea ce privește alinierea maxilarului, în cazul în care dinții nu sunt bine șlefuiți.

Pregatirea dinților poate prezenta riscuri pentru pacient, deoarece în funcție de grosimea fațetei și a dintelui, șlefuirea poate îndeparta tot smalțul și ajunge la dentină.

Fațete care nu necesită pregătire

Din fericire, pentru a evita prea multă tartare prealabilă a dinților, astăzi există fațete care se pot pune fără pregătire care fac posibilă evitarea atacului smalțului dinților înainte de instalare. În anumite condiții, este posibil să se folosească doar puțin acid pentru a facilita aderența lipiciului la dinți.

Aceste fațete fără pregătire sunt foarte avantajoase deoarece reduc timpul de expunere și nu prezintă niciun risc pentru pacient. Mai rapid de montat, nu necesită plasarea fațetelor provizorii și evită riscul de desprindere.

Pregătiți-vă bine pentru schimbarea estetică

A recurge la fațetele dentare, în special pentru a avea dinții mai albi, este o alegere care trebuie analizată.

Schimbarea aspectului zâmbetului tău va fi, fără îndoială, foarte benefică pentru tine, dar trebuie să știi cât de departe vrei să mergi pentru că odată ce te-ai pornit pe acest drum, lucrurile trebuie făcute până la capăt.

Fațetele care v-ar face dinții prea albi ar putea să nu arate naturale. De aceea este necesar să discutați cu medicul dentist care vă va putea sfătui cu privire la cea mai bună nuanță pentru zâmbetul dumneavoastră. În acest sens, vă puteți baza în totalitate pe profesionalismul medicilor de la clinica Dr. Kurbe, care vă vor ajuta cu cele mai potrivite fațete dentare din București, la prețuri cât mai bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *