Greseli pe care sa le evitam cand cumparam urmatoarele lenjerii de pat

Confortul din dormitor depinde de calitatea lenjeriilor de pat si de alegerile pe care le facem in momentul in care ne hotaram sa cumparam unele noi. Ofertele sunt variate, pe piata sunt o multime de producatori care incearca sa isi cucereasca clientii realizand lenjerii de pat, gasim in permanenta tipuri diferite de lenjerii pentru pat pe care le putem utiliza in dormitorul nostru sau al copilului. Asa ca trebuie sa fim foarte atenti cand alegem o lenjerie sau alta. Din graba sau din nestiinta ajungem sa facem mai multe greseli care ne pot costa, in sensul ca va trebui sa cumparam iarasi alte lenjerii de pat si sa trecem prin acelasi proces anevoios de cautare.

Lenjerii de pat finet                       

O greseala destul de des intalnita este legata de materialele din care sunt fabricate lenjeriile de pat. In loc sa ne orientam spre materiale mai rezistente, care se pot spala rapid si se usuca, se calca, preferam sa cumparam lenjerii sintetice pe care le tot inlocuim. Pentru a nu cheltui sume mari de bani pe lenjerii este bine ca de la inceput sa ne orientam spre lenjerii de pat din materiale de calitate superioara. Un exemplu este finetul, un material care rezista excelent la uzura si la utilizare intensa, la spalare nu are nicio problema, culorile si modelul se pastreaza fara probleme si dupa mai multe spalari succesive. Lenjeriile din finet, pe care le gasim si in ofertele Armonia Textil la cele mai bune preturi, ne asigura un somn odihnitor in orice anotimp, tin de cald iarna, vara ne asigura racoarea necesara in noptile toride. Finetul este un material special, are fibre cu rezistenta crescuta la intindere, nu pune probleme la spalare sau la centrifugare, fiecare tip de lenjerie din finet este si foarte usor de intretinut, de depozitat, va arata la fel de bine si dupa luni bune de utilizare.

Materialele din care vor fi realizate lenjeriile vor fi alese in functie de densitatea lor si de calitatea fibrelor, de textura si de aspectul general, preferam materialele din fibre naturale care nu provoaca alergii si sunt usor de gasit oricand. Prin faptul ca vom inlocui mai rar lenjeriile de pat vom avea de castigat la capitolul financiar si nu vom mai fi asa de stresati de alegerea unei noi lenjerii de pat pentru dormitorul de acasa.

Lenjerii de pat bumbac 100%

Cumpararea de lenjerii pentru pat care au o combinatie de fibre, de materiale este o alta greseala frecventa. Daca nu avem bumbac 100% in lenjerii calitatea tesaturii si a materialelor, a lenjeriilor va avea de suferit. Chiar daca exista bumbac in compozitia lenjeriilor nu ne vom bucura de toate avantajele oferite si de caracteristicile sale deosebite. In general lenjeriile de pat din bumbac 100%, de gasit si pe site-ul oficial Armonia Textil, sunt rezistente, se pot spala de mai multe ori fara sa isi piarda culorile si calitatile, nu permit transpiratia excesiva, se igienizeaza foarte bine si se intretin cu un minim efort. Cu cat mai putin bumbac in compozitia lenjeriilor, cu atat vor fi mai predispuse la deteriorare si uzura va fi foarte mare in timp. Lenjeriile din bumbac 100% sunt si mai usor de aranjat, nu se scamoseaza, nu au cute care nu se pot indrepta cu ajutorul fierului de calcat.

Pe lista de greseli putem sa includem si ignorarea informatiilor despre intretinere la cumparare. Chiar daca fiecare set de lenjerii are si instructiuni clare de intretinere si de folosire de multe ori ne bazam pe ceea ce stim. Inainte de a cumpara orice lenjerii pentru pat trebuie sa citim toate instructiunile de folosire, de spalare, sa vedem daca putem sa intretinem corespunzator tesaturile si daca avem cum sa le igienizam cat mai bine, asa cum ne indica producatorul. Urmarirea pas cu pas a instructiunilor de utilizare, de spalare si intretinere este primul pas spre achizitionarea unor lenjerii care vor rezista foarte bine la folosire si care ne vor asigura tot confortul de care avem nevoie cand stam in pat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *