Fetească Neagră este un vin românesc sec cu o alcolemie de 13.5% din struguri cultivati la inceput pe podgoriile din Moldova, ulterior fiind cultivati si in alte zone cu conditii de sol sic lima, la fel ca cele din Podgoria Dealu Mare, în viile Budureasca. La Crama Budureasca, vinul realizat din struguri de Fetească Neagră s-a evidentiat prin caracteristicile sale fiind preferatul românilor. Foarte aromat, de obicei cu note fine de fructe negre,
Cumpara Fetească Neagră de la Budureasca atunci când ai nevoie de un grătar pe care sfârâie cârnăciorii din carne de porc sau bucățile de antricot de vită garnisite din belșug cu sare și piper.
Este un vin de o culoare rubiniu inchis, cu arome de cirese, prune si care prezinta o nota picanta.Se recomanda a se consuma dupa o decantare de 90 minute alaturi de o friptura de miel, porc sau vita, carne de cerb sau caprioara.
Feteasca Neagra, fiind un soi foarte vechi cunoaste multe variatii si clone.
Daca ne gandim la cum asociem vinurile cu mancarea trebuie sa tinem cont de toti factorii astfel incat rezultatul final sa fie cel pe care il cautam.Ca urmare vom tine cont de felurile de mancare, de ordinea in care le asezam pe masa, de asemenea se va tine cont de natura evenimentului sau de anotimpul in care ne aflam.De regula vinurile rosii se armonizeaza cu fripturile sau preparatele din carne.Astfel, antreurile pe bază de afumături și mezeluri, pastrama de oaie, fripturile pregătite la grătar, tocănița din carne de porc cu sos picant, sărmăluțele în foi de varză sau de viță, ardeii umpluți, fripturile de vânat sau de miel la tavă, pregătite îndeosebi în sezonul rece, se armonizează foarte bine cu vinurile roșii, printre care și cu Fetească neagră. Vinurile Fetească neagră se servesc, de obicei, la o temperatură de 14-15 grade Celsius.
Daca pur si simplu doriti sa va bucurati de un pahar de vin alaturi de o masa aromata va recomandam sa consumati un pahar de vin din Feteasca Neagra de la Crama Budureasca.