Nu te enerva!

Imi spunea mereu cate cineva de-a lungul vremii. Ignora, asa e cel mai bine! Si bine mai ziceau. Stau acum si observ cate lucruri intervin in viata de zi cu zi, cate hopuri sunt de sarit, cate proiecte pentru a-ti canaliza atentia si energia. Atunci, de ce sa te enervezi din cauza cuiva care nici macar nu-ti merita atentia, daramite sa iti faci sange rau?!
Cel mai bine e sa-ti vezi de treaba ta pentru ca oricum cu cat vede ca te enervezi mai tare, cu-atat ii gaseste punctul slab si incearca sa augmenteze gradul tau de tensionare. Desigur, asta nu implica nici sa te lasi calcat in picioare asa cum cred unii. Nu consider ca razbunarea este o arma nici corecta si nici de luat in seama, insa atitudinea nu ar trebui sa lipseasca nicicand. E normal sa-ti aperi drepturile, principiile (daca-s sanatoase, desigur), sa intreprinzi lucruri noi si productive fara a permite celor rauvoitori sa-ti stea in cale doar de dragul de a mai pune cuiva piedici.

E ca-n filmuletul acela cu roboti cind MO ii spune lui FOCA: Mie nu mi-e ciuda ca-s eu suparat, mie mi-e ciuda ca-s altii fericiti.
Si da, stiu ca sunt oameni care atunci cand vad ca nu raspundeti unei provocari de prost gust, spre cearta se enerveaza si mai tare si astfel incearca sa va corupa spre intrarea intr-un cerc vicios. Va provoaca deoarece cauta cuvinte care sa vi le arunce in fata ulterior. Nu cedati acestor provocari mizerabile, caci ceea ce veti spune nu veti putea lua inapoi. Intoarceti spatele si plecati. Daca persoana respectiva se va calma si va fi capabila sa poarte o discutie normala, sunteti castigati. Daca va continua cu aceeasi  atitudine, pastrati-va pozitia, tot castigati sunteti deoarece v-ati pastrat demnitatea, ati fost capabil sa nu jigniti.
Asadar, pastrati-va calmul (stiu ca e greu caci si eu duc o lupta cu mine in acest sens) si judecati totul la rece. Din nervi nu iese vreodata ceva bun…

Sursa Foto