Orice viitoare mamica ar trebui sa tina cont de asta

Femibion 2 este suplimentul alimentar sarcina si alaptare ce se recomanda a se consuma pe perioada sarcina si pe perioada alaptarii.A fost dezvoltat special pentru a veni in sprijnul femeilor insarcinate, fiind recomandat a se administra din saptamana 13 de sarcina, ca supliment la o dieta sanatoasa. În săptămâna 13, corpul bebelușului este deja complet format și urmeaza o faza de creștere minunata. Femibion 2 suplimentul alimentar sarcina si alaptare iti ofera substante nutritive, precum metafolin, acid folic si acidul gras omega-3 DHA incepand din saptamana 13 de sarcina si pana cand nu mai alaptezi. Pe durata sarcinii este necesara o atentie deosebita pentru a asigura aportul suficient de folat.

In lipsa unei cantitati corespunzatoare de acid folic în corpul gravidei, tubul neural al bebelusului poate sa nu se inchida complet si acesta ar putea dezvolta probleme de sanatate cunoscute sub denumirea de defecte de tub neural, cum sunt, spina bifida, adica dezvoltarea incompleta a maduvei spinarii sau a vetebrelor, anencefalie, respectiv dezvoltare incompleta a principalelor parti din creier. Bebelușii care vin pe lume suferind de anecefalie nu au o speranță mare de viata, iar cei care se nasc cu spina bifida pot suferi intreaga viata de dizabilitati.

Acidul folic are urmatoarele roluri:

previne defectele de tub neural. Tubul neural al fătului, precursorul creierului și măduvei spinării, este astfel protejat în timpul fazei inițiale de formare a sistemului nervos central.
protejează bebelușul de o serie de probleme de sănătate, precum buză despicată sau despicătura valului palatin. De asemenea, reduce riscul de naștere prematură, pierdere a sarcinii, restricție de creștere intrauterină a fătului și greutate mică la naștere.
protejează viitoarea mamă. Un aport adecvat de acid folic administrat zilnic poate preveni preeclampsia, o problemă gravă a nivelului tensiunii arteriale cu care se confruntă un procent de 5% dintre gravide. Conform unui studiu, femeile care au beneficiat de suplimente cu acid folic in cel de-al doilea trimestru de sarcină au prezentat un risc scazut de preeclampsie. Alte afecțiuni pe care vitamina le poate preveni în cazul mamei sunt infarctul, accidentul vascular cerebral, bolile cardiace, unele forme de cancer și boala Alzheimer.
stimulează producția de globule roșii.Acidul folic crește ritmul de producere a globulelor roșii în corp și îl menține în parametri normali, fiind vital în sarcina.
alte funcții esențiale. Acidul folic este necesar pentru producerea, repararea si funcționarea ADN-ului uman, harta genetica a persoanei respective și fundamentul pentru crearea de celule noi.Totodata, joaca un rol important in cresterea rapida a placentei și in procesul complex pe care il implica dezvoltarea intrauterina a fătului. Metafolinul este forma biologica activa a acidului folic, direct utilizabila de catre organism, in comparație cu acidul folic care necesita un proces de metabolizare compus din mai multe etape.

Prin intermediul ingredientului metafolin, femibion 2 supliment alimentar sarcina si alaptare dispune de un efect optim chiar si in cazul persoanelor care nu pot metaboliza complet acidul folic.

Pe site-ul femibion.ro gaseste mai multe informatii despre femibion 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *