Pentru micoze e bun acest produs

Una dintre cele mai des intalnite afectiuni ale unghiei este micoza. Aceasta mai poarta numele si de onicomicoza si apare atat la femei, cat si la barbati. De cele mai multe ori, infectiile fungice sunt cauzate de o micoza luata dintr-un mediu umed. Dusurile comune, cum sunt cele de la piscina, ori sauna sunt mediul perfect pentru micoze. Pedichiura care este facuta cu instrumente nesterilizate poate duce la o infectie fungica.

De obicei, infectiile micotice apar la unghiile de la picioare deoarece acestea sunt mereu expuse la umiditatea din incaltaminte.

Simptomele prin care se manifesta micoza unghiei sunt ingrosarea unghiei, petele albe sau decolorate pe unghii, unghiile casante, unghia isi pierde din stralucire si devine mata sau unghia se separa de patul unghial.

Factorii de risc pentru micoza unghiei sunt diabetul, circulatia sanguina deficitara, varsta de peste 65 de ani, aplicarea unghiilor false, inotul in piscinele publice, sistemul imunitar slabit, purtatul incaltarilor inguste.

Exista o serie de reguli pe care daca le respectam putem preveni micoza unghiei. Acestea sunt:

-adoptarea unor obiceiuri simple, dar de efect, in rutina de beauty

-folosirea pudrei sau a spray-ului antimicotic cu regularitate, mai ales in zilele in care petrecem foarte multe ore incaltati in pantofi sau ghete in care transpiram

-sa ne uscam foarte bine picioarele dupa dus, deoarece micozele adora umezeala, iar degetele sunt locul ideal pentru mutiplicarea acestora

-sa ne alegem cu atentie salonul in care ne facem manichiura si pedichiura. E important sa ne alegem cu grija o manichiurista care sa respecte normele de igiena cu strictete. O manichiura sau pedichiura facuta cu instrumente nesterilizate iti poate cauza probleme si mai mari, nu doar o infectie fungica

-sa purtam sosete de bumbac pentru ca acestea limiteaza umezeala, fata de cele din materiale sintetice, care ne fac sa transpiram si creeaza mediul optim pentru dezvoltarea micozelor

-nu este recomandat sa umblam in picioarele goale in locurile publice, cum ar fi, piscina, spa, vestiarul de la sala de fitness. Este bine ca intotdeauna sa purtam slapi pentru a evita expunerea la fungi.

-este recomandat sa limitam folosirea ojelor pentru ca acestea afecteaza unghia, distrugandu-i stratul protector. Prin aplicarea cu regularitate a ojei ajungem sa devenim mai predispuse la infectiile fungice.

In momentul in care ajungem sa constatam ca unghia ne-a fost afectata de micoza putem apela la diferite tratamente medicale, printre care solutie castellani de la medAZ, o solutie folosita pentru uz extern, utilizata ca antifungic, antiseptic, keratolitic si dezinfectant local.

In cazul in care nu ne vom trata unghia la timp putem ajunge in situatia de a ni se indeparta chirurgical unghia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *