Poti sa cumperi de aici produse fara gluten

Pana nu demult, diagnosticul de intoleranta la gluten sau boala celiaca reprezenta nu doar o patologice prea putin cercetata, ci si o sentinta care il condamna pe pacient la o varietate foarte redusa si totodata costisitoare de alimente care sa indeplineasca standardul de siguranta. Desi poate aparea la orice varsta, maladia de tip autoimun este cu atat mai severa cu cat primele sale semne isi fac aparitia inca din etapa de diversificare a bebelusului. Astfel, o dieta necorespunzatoare, precum si un diagnostic gresit in acest domeniu pot fi raspunzatoare de o stare generala alterata, slabiciune musculara, dar si un nivel de dezvoltare deficitar. Printre simptomele mai deosebite care ar putea orienta diagnosticul catre o intoleranta cu substrat genetic se numara si steatoreea (eliminarea excesiva de grasimi prin scaun), anemia sau carentele importante la nivelul sistemului osteo-articular .

Provenienta si rolul glutenului in alimentatia de zi cu zi

Fiind prezent in marea majoritatea cerealelor si a derivatilor acestora, glutenul reprezinta o componenta proteica ce include mai multe tipuri de substante, rolul sau fiind de a conferi elasticitate si volum alimentului in compozitia caruia intra. Fiind un compus aproape omniprezent in tot ceea ce insumeaza produsele de panificatie ori patiserie, excluderea completa din alimentatie poate fi dificila, indeosebi daca facem referire la copiii. Totusi, daca in trecut optiunile aproape inexistente rezultau in necesitatea eliminarii unei componente importante a dietei zilnice, in ziua de azi ele au devenit suficient de variate incat sa permita reintroducerea sigura a fainoaselor, totul la costuri mult mai mici. Acestea fiind spuse, optiunile de alimente fara gluten de la Botaniq insumeaza o selectie vasta de produse, incepand de la cereale pentru micul dejun si pana la deserturi, toate disponibile pentru a fi livrate in cel mai scurt timp.

De ce doar unele persoane dezvolta sensibilitate la gluten

Desi nu este considerata a fi o boala care sa poata puna viata cuiva in pericol, deficienta data de imposibilitatea organismului de a prelucra glutenul poate duce la manifestari din spectrul starii de rau generalizate, mai ales la nivelul intestinului, acolo unde procesul de digestie si absorbtie devine deficitar. Astfel, desi eliminarea completa a acestui compus din alimentatie este singura metoda de a restabili echilibrul la nivelul microbiotei intestinale, multitudinea de optiuni disponibile pe piata reprezinta o alternativa usor de implementat. Fie ca vorbim de preparate cu paste, clatite sau prajituri, carbohidratii nu trebuie sa dispara din dieta dumnevoastra, reusind sa fie usor inlocuiti de produse mai sanatoase, care sa va asigure totodata si un gust cat mai similar. Pentru a beneficia de toate acestea, este suficient sa optati pentru selectia de alimente fara gluten de la Botaniq, unde puteti gasi tot ceea ce aveti nevoie pentru un regim deopotriva gustos si in concordanta cu nevoile dumnevoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *