Povestea de succes a uneia din cele mai iubite trupe etno rock din Romania

Dupa ce comunismul a cazut, iar Romania a revenit la sistemul democratic toate sectoarele din tara au suferit modificari. Printre cele care au avut modificari vizibile s-a numarat si industria muzicala care a cunoscut un avant extraordinar de puternic. Trupe de felul, de toate culorile si genurile, au aparut peste noapte si au creat un adevarat val de schimbare. Sigur, muzica din perioada comunista era buna, insa cred era nevoie si de o schimbare.

Pe parcursul acestor ani, mai precis dupa 1990, au aparut foarte multe trupe. Unele au ramas, altele au disparut. Printre cele care chiar au ramas in atentia publicului pana astazi se numara trupa Haiducii lui 7 cai. Desi sunt destul de vechi ca si trupa, 18 ani de activitate continua, cei trei baieti au stiut sa se mentina si sa isi formeze un public fidel care i-a urmat. Faptul ca oamenii i-au urmat pe acest drum arata faptul ca baietii au stiut sa isi fidelizeze publicul cu produse inedite si de foarte buna calitate. Si acest lucru este vizibil cu ochiul liber. Melodii ca Hei ha, inima mea sau Cantecul pribeagului au prins foarte mult la public.

Fiecare piesa a trupei Haiducii lui 7 cai are aceea tenta de popular, dar cu influente foarte mari in zona rock. Este, daca s-ar putea spune asa, un fel de popular-rock. Desi, ceea ce baietii au adus in fata publicului mai degraba s-ar traduce ca si etno rock. In orice caz, tot pe acolo ajungem. Tipul acesta de muzica a prins foarte bine la romani care au acceptat foarte usor o astfel de combinatie care poate parea ciudata. Insa, ciudata sau nu, melodiile lor binedispun si aduc aminte prin versurile lor de ceea ce este romanul si incotro trebuie sa se indrepte el.

Cred ca din acest motiv melodiile trupei au prins atat de bine fiindca au avut acel ceva romanesc in el care a atras extrem de multa lume. Cu o combinatie extraordinar de interesante a linie melodice, dar si cu o atitudine mereu pozitiva, baietii de la Haiducii au stiut sa isi faca un drum in industria muzicala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *