Praga este ca o piatra pretioasa neslefuita

Praga este una dintre cele mai vizitate capitale din Europa, cu toate ca in urma cu cateva decenii cei mai multi dintre noi nici nu stiam unde se afla pe harta. Astazi, ascunde o istorie bogata care este amintita la tot pasul, de la bune exemple ale arhitecturii gotice si renascentiste pana impunatorul castel Praga si nu numai. Centrul vechi este unul dintre cele mai bine pastrate de pe continent, asa ca daca esti interesat sa te ratacesti aici poti sa alegi un city break in Cehia de la Aerotravel.

Podul Charles

Putine poduri sunt atat de cunoscute in Europa, acesta fiind unul foarte vechi, care se intinde pe o lungime de 520 de metri. Construit la mijlocul secolului al XIV-lea, podul este faimos pentru faptul ca este infrumusetat cu cateva statui, iar acestea infatiseaza diferiti sfinti sau conducatori, astfel ca daca ajungi in Praga, cu siguranta, merita sa faci o plimbare aici.

Clementinum

Daca nu ai mai auzit pana acum de Clementinum trebuie sa stii ca aici este prezenta una dintre cele mai mari colectii de cladiri istorice de pe continent si este gazduita si Biblioteca Nationala. Aceasta din urma a fost infiintata la sfarsitul secolului al XVIII-lea, iar de atunci au fost adunate peste sase milioane de exemplare, unele dintre acestea fiind foarte vechi. Tavanul este frumos pictat si reprezinta o atractie, insa nu trebuie ratat nici turnul astronomic, care se ridica 68 de metri si asigura vederi impresionante asupra imprejurimilor.

Gradina zoologica

Daca esti in cautarea unor obiective mai prietenoase pentru familiile cu copii vei avea la dispozitie gradina zoologica, care este chiar una dintre cele mai cunoscute din Europa. Printre raritati se numara faimoasa broasca testoasa de Galapagos care trebuie peste 100 de ani, insa nu lipsesc nici elefantii, girafele, leii, rinocerii, tigrii.

Catedrala Sf. Vitus

A fost nevoie de mai bine de sase secole pentru construirea celei mai faimoase catedrale din Cehia, fiind frumos decorata, motiv pentru care reprezinta un adevarat simbol al capitalei. Arhitectura este deosebita, insa nu trebuie omis nici interiorul unde, printre altele, sunt gazduite diferite picturi si sculpturi.

Biserica Tyn

In centrul vechi vei gasi o alta atractie importanta, biserica Tyn, a carei turnuri se inalta 80 de metri, astfel ca acestea sunt vizibile din orice zona a orasului, insa si promite vederi grozave, motiv pentru care merita traseul pana sus. Contruita in urma cu mai de 650 de ani, biserica dispune de mai multe stiluri arhitecturale, de la cel gotic, baroc sau renascentist, asa ca daca alegi un city break in Cehia cu siguranta merita sa ajungi si aici. In plus, nici nu ai nevoie de bugete mari in acest, asa ca apeleaza la Aerotravel sa vezi care sunt pachetele din care poti alege pentru urmatoarea ta vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *