Suferi de epuizare psihica si emotionala? (iata 6 simptome de burnout)

Sindromul burnout se refera la epuizarea psihica, emotionala si fizica. Este rezultatul actiunii stresului, fricii si anxietatilor din viata noastra.

Din pacate, multi oameni sufera astazi de epuizarea psihica si emotionala sau macar au avut parte de un episod de burnout in viata lor.

Cum recunosti simptomele de burnout? Sau care sunt cele mai frecvente simptome de burnout? Vom descoperi astazi.

1.Epuizare

Un semn clar ca suferi de burnout consta in faptul ca te simti oboist tot timpul. Epuizarea poate fi de natura emotionala, mentala sau fizica. Te confrunti cu o senzatie ca nu mai ai energie si ca este secat de puteri.

2.Lipsa de motivatie

Nu mai esti entuziastmat de nimic sau nu mai ai nici o motivatie interna pentru munca ta. Alte semne includ faptul ca “pornesti” mai greu de dimineata si devine din ce in ce mai greu sa te ajungi la munca dimineata.

3.Frustrare, cinism si alte emotii negative

Simti ca orice ai face nu mai conteaza si esti deziluzionat de totul in viata ta. Te simti mai pesimist decat de obicei.

Fiecare dintre noi se confrunta cu emotii negative din cand in cand. Insa daca simti ca acestea persista si ocupa din ce in ce mai mult mintea ta, trebuie sa iei masuri.

4.Lipsa de concentrare

Stresul cronic si sindromul de burnout afecteaza capacitatea de concentrate si de atentie a unei persoane.

Cand suntem stresati, atentia noastra se concentreaza pe aspectul negativ al situatiilor si percem lucrurile ca o amenintare.

Ne concentram pe consecinte si frici, in loc sa ne mai gandim la solutii.

5.Apar probleme interpersoanale la munca si acasa

Prima varianta este ca incepi sa ai din ce in ce mai des conflicte cu colegii. Sau, a doua varianta, te retragi si interactionezi din ce in ce mai putin cu ei.

Acasa se intampla la fel. Fie esti mai irascibil, fie te izolezi de ceialalti si nu mai comunici cu ei.

6.Nu te mai apreciezi

Nu mai ai grija de tine. Nu mananci cum trebuie, nu ai un somn odihnitor, uiti de pasiunile si de lucrurile care iti fac placere.

In momentul in care uiti de tine si nu te mai stimezi ca persoana, este clar ca suferi de epuizare psihica si emotionala.

 

Acestea sunt cele mai frecvente semne ca suferi de sindrumul burnout. Daca te-ai regasit intr-unul din semnele de mai sus, schimba lucrurile in viata ta acum! Ai grija de tine si de sanatatea ta (daca nu o faci, iti vei irosi viata).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *