Trebuie sa iti faci asigurare obligatorie la locuinta

Mai mult ca sigur ca te-ai intrebat cel putin o data de ce sa te asiguri. Insa, indiferent cat de mult crezi ca ai putea controla lucrurile din jurul tau acest lucru este pratic imposibil din simplul motiv ca nu vei sti ce se va petrece in viitor. Din acest motiv, o polita de asigurare iti poate garanta ca in cazul in care se va intampla ceva neprevazut, te va ajuta sa treci peste acel eveniment, despagubindu-te pentru eventualele pierderi.

Unul dintre bunurile care necesita o asigurare este chiar locuinta ta, acesta putand fi in acelasi timp si cea mai mare investitie a ta, ca urmare va avea nevoie de o asigurare care sa iti ofere sprijinul in cazul in care are loc un risc asigurat, iar aceasta devine nelocuibila si esti nevoit sa iti refaci casa sau sa iti cumperi una noua.

Asigurarea de locuinta va proteja atat impotriva fenomenelor naturale, cat si de incendii, inundatii sau furt. Mai mult de atat, intr-o polita facultativa de locuinta pot fi incluse si bunurile din interiorul casei astfel incat sa putem beneficia de o protectie completa. In timp ce asigurarea facultativa este obligatorie doar in cazul locuintelor achizitionate prin credite ipotecare, asigurarea PAD este obligatorie prin lege, pentru toate locuintele. Insa aceasta ofera protectie doar pentru trei riscuri precum cutremur, alunecari de teren si inundatii din cauze naturale, in limita a 20.000 de euro. Daca daunele sunt mai mari de aceasta limita suma poate fi despagubita doar in cazul in care exista si o asigurare facultativa incheiata. Polita PAD se incheie pe o perioada de 12 luni si este foarte important sa retinem ca ne acopera doar cele trei riscuri mentionate anterior. Asadar, daca iti doresti sa asiguri locuinta pentru cele 3 riscuri, FlyInsurance te poate ajuta cu polita PAD.

In cazul in care au loc daune ce sunt provocate bunurilor din locuinta sau din anexe sau utilitati care nu sunt legate structural de locuinta asigurata, acestea nu vor fi acoperite de polita obligatorie PAD. Din acest motiv, asigurarea facultativa a locuintei este o masura care este necesara pentru a fi protejate atat locuinta cat si bunurile din aceasta la valoarea lor reala. Aceasta ofera o protectie suplimentara pentru riscurile acoperite de asigurarea obligatorie si poate acoperi si alte riscuri la care locuinta ta este expusa, de exemplu incendiul, apa de conducta si refularea acesteia sau explozia.

Foarte important de retinut este faptul ca nu poti achizitiona o asigurare facultativa daca nu ai incheiat o polita obligatorie de locuinta PAD.

In final, recomandarea FlyInsurance este sa nu te grabesti sa inchei cea mai ieftina asigurare facultativa. La FlyInsurance ti se vor oferi mai multe optiuni de asigurare diferite, pornind de la nevoile tale, pentru a alege polita facultativa care sa iti asigure casa si bunurile la valoarea lor reala. Nu pretul trebuie sa fie factorul decisiv in alegerea ta, ci riscurile la care locuinta ta este expusa si nivelul de protectie pe care ti-l asigura polita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *