Uite cum poti proteja viata familiei tale

Procedura de recoltare celule stem difera in functie de sursa acestora si exista trei posibilitati in acest sens: maduva spinarii, fie sangele sau tesuturile cordonului ombilical. Astfel, StemSure aduce toate lamuririle cu privire la acest aspect, fiind o solutie moderna, despre care se poate spune ca a revolutionat medicina si urmeaza sa se imbunatateasca continuu.

Maduva spinarii

Celulele stem sunt mult mai concentrate in aceasta regiune, iar zona pelvisului contine cel mai mare numar de celule din tot organismul. Procedura de recoltare nu este deloc complicata, ci poate fi vazuta o ca interventie obisnuita, care se efectueaza sub efectul anesteziei generale. Asadar, este nevoie de efectuarea unor puncte mici in pielea de deasupra pelvisului, urmand ca mai apoi sa fie inserate niste ace speciale in aceste puncte si in maduva spinarii, de unde se extrage sangele cu o seringa, iar procedura este repetata pana se recolteaza numarul de celule necesar. Cu alte cuvinte, totul dureaza intre 60 si 120 de minute, in functie de fiecare persoana si la fel poate varia si concentratia de celule recoltate.

Dupa procedura, punctele sunt acoperite cu pansament, recuperarea fiind aproape inexistenta, iar celulele colectate sunt filtrate pentru a elimina fragmentele osoase si particulele de grasime. Recoltarea de celule stem este foarte sigura, nu aduce nici un risc, motiv pentru care este recomandata in toate situatiile intrucat beneficiile aduse sunt nenumarate.

Cordonul ombilical

In schimb, procedura de recoltare din cordonul ombilical, fie din sange, fie din tesut, este mult mai populara intrucat totul se desfasoara mai repede, mai simplu si nici nu este nevoie de anestezie. De regula este nevoie de alocarea a circa 3 sau 4 ore pentru ca procesul sa fie pus in aplicare, iar in functie de numarul de celule colectate, totul poate fi repetat zilnic pana la 5 zile. Medicii verifica in fiecare zi starea celulelor si in functie de nevoi vor stabili momentul finalizarii procedurii. Pacientii nu se confrunta cu nici un risc, ci poate cu un mic grad de disconfort, de la frig, pana la dureri de cap sau crampe, simptome care se manifesta in cazul celor care au cantitati minime de calciu in organism.

De asemenea, recoltarea celulelor stem din sangele cordonului ombilical trebuie sa aiba la scurt timp dupa nasterea unui copil, insa volumul este modest, motiv pentru care acestea nu vor putea fi folosite decat in cazul copiilor sau adolescentilor. Exista un aparat special care separa celulele stem de cordonul ombilical, urmand ca mai apoi acestea sa fie inghetate si depozitate in banci speciale pana atunci cand va fi nevoie de ele. Astfel, StemSure pune la dispozitie cele mai bune conditii in acest sens si oricine poate apela aici pentru a descoperi mai multe despre procedurile implicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *